11 Haziran 2012 Pazartesi

Günlerim Düşünceli Geçiyor

Okul bitti, dönüş tamamlandı. Hele hele ev bile toparlandı, ben hala düşünceliyim. Nedeni çok basit. Bir uğraşsız kalmış gibi hissediyorum kendimi bu sıralar.Tam anlamıyla uğraşsız kalmadım aslında. Lisans Tamamlama ile okula açıktan devam edeceğim. Ama hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını düşününce garip oluyorum işte.

Okumaya, okula gitmeye fazlasıyla alışmışım. Bitsin bitsin diye, küçüklüğümden beri uğraştığım okul, bitti sonunda. Ama düşündüğüm gibi olmadı ne yazık ki... Bitsin şunu yapacağım, bitsin nasıl rahatlayacağım diye diye sonuna geldim. Ama bir hüzün hakim işte... Beklenmedik bir hüzün hem de... :)

Sabah kalkıp okula gitmeler yok artık, okuldaki haller yok, sınavlardan çıkıp uzun uzun onu ne yaptın bunu ne yaptın tartışmaları yok, hocalarla birebir irtibatlı eğitim bitti...


Şimdi ciddi ciddi yeni sorumluluklara doğru yol alıyoruz. Bu bana çok garip geliyor. Her yeni dönemece girdiğinde nasıl garip gelirse öyle. Ama bu sefer ki başka... Hayatım boyunca okumak eylemi bitmeyecek gibi görünüyordu. Bu aralar bunların düşüncesi var aklımda. Bu durum beni biraz hüzünlendirdi sanırım. Dediğim gibi okumaya fazlasıyla alışmışım. :)

Geçen bir arkadaşım sordu mesela, "Ne yapmayı düşünüyorsun bundan sonra?" diye. Yapmayı düşündüğüm çok şey olduğunu söyledim. O konuda bir boşluğa düşmedim yani. Ama 14 yıldır alıştığım tek düzelik, okul ev arası ikilem bozulacak, şekil değiştirecek... Bana garip gelen bu işte.


Ne yapacağım konusuna gelirsek;
-Öncelik Yabancı Dil konusunda kendimi geliştirmekte... 
-Sonra hayırlısı nasıl olacak bilmiyorum ama ÖMSS(Özürlü Memur Seçme Sınavı)'nin tercihleri var... Sınav sonucum biraz  düşük. Herhangi bir işe yerleşebilecek miyim bakalım... Herhangi bir yere yerleşirsem sağlığım el verdikçe iş hayatına atılma düşüncem var. 
-Eylül-Ekim gibi Lisans Tamamlama başvurusu yapacağım... 


Yapmayı istediğim cidden birçok şey var. Boş duracak bir tip değilim. Okuma, yazma yönü açısından duramıyorum zaten... Kendime ayırabilecek zaman açısından, "dersler fazla sıkıntı olmaz ne olsa, rahatım." gibisinden boş zamanım arttı gibi görünüyor şimdi ama, şu dönemi atlatayım, buna da bir alışayım, eminim gelecektir yoğun günler yine. Hele ki çalışmaya başlarsam...

Eee bir de söylemeyi unuttum, Taze teyze adayıyım bu arada. :) Yiğenimin doğmasına az bir zaman kaldı. Yaklaşık 1,5-2 ay kadar bir zaman sonra teyze olacağım. Bu da ayrı bir uğraş doğuracak. :)


Uğraşsız kalmış değilim cidden. Sadece sorun şu ki, insan cidden okul bitince bir boşluğa düşüyormuş... 

Evet sanırım okulun bitmesi beni fazla hüzünlendirdi. Çoğu şeyin değerini bitince ve yitirince anlıyoruz derler ya. Değerini iyi bildiğimi düşünsem de yine de erken bitti gibime geliyor. :) Şimdi ciddi ciddi bir iş hayatına, yeni hayallere ve yeni dönemlere atılıyoruz her birimiz. İster istemez garip geliyor bu aralar, tahmin edersiniz ki...

Sevgilerimle...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bloğuma hoşgeldiniz. Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim.

İnşallah beni yorumlarınızdan mahrum bırakmazsınız... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...