10 Kasım 2012 Cumartesi

Ya O Olmasaydı?



Kınadan geleli yaklaşık 1 saat oldu, Saat 24.00'a geliyor. İnternete girip işimi halledecekken, Facebook'ta Atatürk grubunun paylaştığı bu resim karşıma çıkınca üzerine bastırarak söylemek istediklerimi sabaha beklemeden yazayım en iyisi diye düşündüm. (Resim Facebook'tan alıntıdır.)

Büyük savaşlara öncülük eden, büyük zaferlere ona inanan milleti ve askeri ile imza atan Büyük İnsan, Tüm dünyanın imrenerek, beğeniyle "keşke bizim başımızda böyle bir önder olsaydı." dediği o büyük insan; yukarıdaki resimde silueti bulun Mustafa Kemal Atatürk... Ölümünün üzerinden 74 sene geçmiş olmasına karşın; düşünceleriyle, güzel yurdumuzun dört bir köşesinde, dağda tepede siluetiyle gölgesiyle yaşamını sürdüren, 131 yaşında bir önder o...

Bir çoğu tarafından düşünülmedi "O olmasaydı ne olurdu?" diye; O'nun düşüncelerine katılmayan, benimsemekten yana olmayan insanlar... Elbet bir şey diyemeyiz onlara. Herkesin kendi görüşü... Ama bir nesil farklı düşüncelere saygı ve hak tanınsın diye savaşmadı mı bu ülkede? Savaştı! Şimdi fikir ayrılıkları olanların birçoğu başkasının fikrine saygı duymaktan yoksun bu ülkede. 

Bu dediklerimin hepsini anlarım, fikrinin bir olmasını ister ve egoistçe hükmetmeye uğraşan kişiler olabilir de. (Bu olgu çeşit çeşit insanın yaşadığı ortamda çok kolay olmamasına karşın hem de) 

Ama bu ülkeyi birçok dünya ülkesinin işgali altında iken girilen büyük savaşlarda önderlik etmiş, tüm dünyanın saygısını kazanmış bir önderin anılmasından doğal ne olabilir ki?

Bazen "Ya O Olmasaydı?" diyorum. Düşünmeden edemeyeceğim bir düşünce bu... Olmasaydın Olmazdık Ata'm. Olmasaydın savunamazdık haklarımızı. Bizlere tanıdığın haklar, aşıladığın özgüven, gençlere verdiğin cesaret ve varlığını öldükten sonra da yaşatacağın fikir ve düşüncelerin... Hepsi yaşıyor hala, dipdiri... "Muhtaç olduğunuz kudret damarlarınızdaki asil kanda mevcuttur!" demişsin. Senin ve bu ülke için geçmişte savaşmış tüm atalarımızın asil kanı mevcut kanımızda. "Ya İstiklal, Ya Ölüm." demiştiniz... Beden ölür ama fikirler ölmez Ata'm. 

Bizlere aktardığın tüm düşüncelere ve verdiğin tüm haklara minnettarız. Nur İçinde Yat, Toprağın bol, Mekanın Cennet Olsun Ata'm...

Didem Köse

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bloğuma hoşgeldiniz. Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim.

İnşallah beni yorumlarınızdan mahrum bırakmazsınız... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...