19 Ocak 2013 Cumartesi

Yeniden Umut Doldu İçim




Bugün yeniden umut doldu içim. Yeni bir kapı daha açtı Yüce Rabbim bana. Mutlu ve Umutluyum... Sebebi dün eski rehabilitasyonuma geri dönüş yapmış olarak fizik tedaviye devam ediyor olmak ve yeni hocam ile tanışmak. Adı Tamara... :)

Bugün aldığım tedavi sırasında hem tanıştık hem de alanında iyi bir fizyoterapist olduğuna tanık olmuş oldum... Tamara Abla [seans sonrasında böyle dememde karar kıldık :) ] Gürcistan'lı. 3 senedir Türkiye'de çalışmaktaymış.

Ben, fizyoterapi alalı 5. yılında ve öncesinden de Hacettepe Üniversite'sinin Fizik Rehabilitasyon bölümünde sık sık kontrollerimi yaptıran biri olarak; kimin bu dalda iyi olduğunu anlayacak düzeye gelmiş bulunmaktayım. Tutuştan, hareketten, kontrolden anlaşılıyor mesleğinde iyi olanlar. :) Tamara ablanın ilk kontrollerine başladığı zamandan itibaren dalında iyi olduğunu anlamamak mümkün değildi. :)

Yabancılar Rehabilitasyon konusunda çok uzmanlar demekten hiç çekinmem. Bizim ülkemizde de Fizyoterapi dalında uzman olanlar var ama yabancılar kendini daha çok geliştirmekteler. Devamlı okuyorlar, devamlı geliştiriyorlar kendilerini. Şimdiki rehabilitasyonumdan 2 sene önce okul sebebi ile ayrılmadan önce, Bulgaristan'dan gelme bir hocam daha vardı Ekrem Abim, oradan biliyorum... :)

Bundan Önceki Rehabilitasyonumdan ayrılma sebebime gelirsek;

Kıssadan hisse'ye gelirsek; Sındırgı'dan dönünce kasılmalarım ve hastalığımın hassaslığından ötürü, Sındırgı'da beni toparlayan Özkan Hocam beni Gemlik'e dönünce emin ellere, yani aynı sınıfında okuduğu iki arkadaşına, teslim etti bizleri. Bu sebepten eski rehabilitasyonuma değil, onun haricinde kalan diğer rehabilitasyona gittim. (İsmini vermiyorum yine de)

Neyse eski rehabilitasyonum Bilgi Bahçesi kadar benimseyemedim hiç o rehabilitasyonu. Ne düzen var, ne ciddiyet. Değer ve önem verilmesi gereken bir iş rehabilitasyon işletmek. Sürekli program değişiyor, zorlandığımızı söylediğimiz büyük arabalar geliyor, olmamasını istediğimiz zamana dersler konuyordu. En son dayanabildiğimiz yere kadar, o 2 fizyoterapistten ders alabilmek için olduğunca dayandık. Ancak birçok telafi dersimizi alamadık ve aralıklarla alınan dersler de yeteri kadar işe yarayamadı...

Velhasıl, 

Bugün hayatımda yeni bir kapı daha açıldı. Ve içim huzur ve umut dolu... Bugün aynı zamanda internet üzerinden 2 pilates topu, derecelerine göre 3 pilates bandı ve el kaslarını da çalıştırmak için stres topu siparişlerim de geldi... Bugünden itibaren spor düzenimi hayatıma alışkanlık düzeyine getirmeye adım atıyorum. Umarım bu böyle devam eder. Tamara hoca ile tanıştığıma çok mutluyum bugün... :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bloğuma hoşgeldiniz. Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim.

İnşallah beni yorumlarınızdan mahrum bırakmazsınız... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...