21 Haziran 2013 Cuma

Değişik Haller İçinde, Toparlanma Yolunda



Değişik Haller İçinde geçen 10. günde bitti. 9 günün ardından önceki günlere nazaran daha az uyandığım ve uyku nedir yeniden anladığım bir geceden bu sabaha uyandık. Bu zorlu zamanda ne ben ne de annemle babam doğru dürüst uyuyabilmiştik.

Bugün iyileşmeye doğru uyandığım 4. gün. 4 gündür biraz daha iyiye gidiyor durumum, Cumartesi'nden bu yana. Yani Tamara ablanın kontrol ve fizik tedaviye geldiği günden bu yana... :) Ve üzüntü kalktı üstümüzden, o günden bu yana...

Tüm bu durumlara geçmeden; bu sabahın fotoğrafına gelelim, manzaraya karşı oturan Kağan Efe'm. Onun da varlığı epey moral verdi bize bu zamanlarda yine. Ve tüm tadilat dün bitti, iyileşmeye doğru milim milim giden ben bugüne, biraz daha dayanılır bir ağrı ile uyuyup biraz dinlenebilmiş olmanın rahatlığıyla uyandım... Bugün daha da güzel bir gündü. :)


Bu 4 günde neler olduğuna gelecek olursak;

- Cumartesi Tamara abla geldi (Fizyoterapistim); Durumumu inceledi. Önce şaşırdı, sonra korkmamamı üzülmememi, şişlikler geçince düzeleceğimi söyledi. Ama yine de Fizik Doktoruna görünmem gerektiğini de söyledi. Ve yaptığı fizik tedavi gösterdi ki, durumum fizik tedavi ile düzelebilir gibi, yavaş yavaş. Ve o günden bu yana yavaş yavaş düzelme hala gerçekleşiyor. Fizik Tedaviye bu Cumartesi günü devam... :)


- Kol ağrılarım ve bacak ağrılarım epey şiddetli. Ama 2 gündür biraz da olsa ağrılarım azalmış durumda ve kaslarımı kontrol etmeme olanak vermiş durumda. Ancak kollarımın hala tutulmasına izin veremiyorum pek. Sırta almak beni, epey güç oldu bu süreçte annemlere. Oturduğumuz apartmanın merdivenlerini sırtta veya başka şekilde inmek olanaksızlaştığından,  Pazartesi günü ilçemizin devlet hastanesine Ambulans ile gittik annemle.

- Acilden girerek, şikayetlerimi dile getirdik. Şişliklerimi görünce, Kalp veya böbrekten olabileceğini düşünen doktorlar, Kardiyoloji ve Dahiliye'ye yönlendirdiler. Tahlillerim ve kontrollerim sonucunda durumumun ne kalp rahatsızlığımdan ne de dahiliye bölümünün içerdiği rahatsızlıklardan olmadığını, kendi hastalığımdan ötürü olabileceğini söylediler. Şükür ki, başka bir durumdan ötürü değil. Haftaya Araştırma Hastanesi'ne bu durumun nedenini ve yapılacakları öğrenmek için detaylı tahliller yaptırmaya gideceğiz.


- Ve sorunlarımıza bulduğumuz çözümler ile iyiyim biraz da. Annemleri zorladığım noktalara bulduğumuz kolaylaştırıcı çözümler, stres yapmamı engellemeye başlayınca herşey daha güzel olmaya başladı sanki.


- Ve Dün; Fizik Tedavimin biten Ram Raporunu yenilemeye gittik. Senelik Ram (Rehberlik Eğitim Ve Araştırma Merkezi) raporumu aldık ve Evde Bakım için de kaydımızı yaptırdık hastanede. Haftaya Salı kontrol etmeye gelecekler eve. Eğer kaydım yapılırsa, haftaya araştırma hastanesine Evde Bakım hizmeti ile gidebileceğim.

Evde Bakım Hizmeti Nedir? 

Engelli ve Yaşlılara evde sağlık hizmeti sunan sağlık hizmetidir. Bu bir ilk olacak benim için, nasıl işliyor işler bilmiyorum. Ancak, evde kontrole doktor gelebiliyormuş ve hastaneye gitmen gerektiğinde de yardımcı olabiliyormuş. Bir tek bunu biliyorum. Şükür bu zamana kadar ihtiyacım olmamıştı. Ancak dediğim gibi; kaslarımı tutan şişlik ve ağrılar, beni ve ailemi epey zorluyor. Koltuk Sedye ile hastaneye gitmek durumunda kaldım Pazartesi... Bakalım Salı günü neler olacak, paylaşmaya çalışacağım deneyimimi...

Tüm bunların sonucunda;

Atak Geçirmiş olabileceğim ihtimali ve Stresten bu hale gelmiş olabileceğim ihtimali hakim bu sıra. Belki de herşeyin üst üste gelmiş olabileceğini düşünüyoruz bir de... Fizik Tedavi alamamış olmam, stresli haller içinde bulunmam, Bilgisayar kullanımım ve birçoğu... Ama tahmin ediyoruz ki, tüm bu sebepler olmadan öncesinde bulunan kas toparlanmalarım, bu etkenlerle atak geçirmeme sebep oldu. Taa Sındırgı'daki geçirdiğim atak durumumu toparlayamamış olmam da baş etken tabii. 

Bende sebep oldum belki, ağrılara ve kasılmalara yenik düşerek. Ancak elimden geleni yaptığım için içim de rahat. Suçlu ya da sebep birşey aramıyoruz. Durup dururken baş göstermesi kafa yorduruyor sadece...

Yine de; inancını ve azmini kaybetmemiş ve daha çok toparlanmak için gayret göstermeye çabalayan bir ben varım. :) Hiç bitmeyecek gayretimi içimde daha çok biriktirdim...

Hayatın bana verdiği dersi aldım... :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bloğuma hoşgeldiniz. Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim.

İnşallah beni yorumlarınızdan mahrum bırakmazsınız... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...