26 Ekim 2013 Cumartesi

3 Film Birden



Birkaç filmi birden izledim başlığı altında yazmaya kalkıştım, bahsetmek istediğim 3 film bugün... İzlemek istediklerim listesinden de, izledikçe yazacağım demiştim. Toplu da olabilir bunlar diye düşünüyorum. Bugün, son 15 günde izlediğim 4 filmden birini yazmıştım burada, geri kalan 3 filmi de yazayım dedim...


1.) İntikam Oyunu



*Resim, google görsellerden alıntıdır.

Arefeden bir gün önce ablam ve eniştemle izlemeye başladığımız filmdi bu, arefe gününde tamamlayabildim ancak. Yemek sebebiyle yarım bırakmış, daha sonra geri dönememiştim çünkü. Ablamlar tamamını izlemediler. Onların daha hareketli, gerilimli ve korku içerikli filmleri sevdiği düşünülürse, normaldi. Ama tam benlik filmdi diyebiliriz.

Tam benlik olması, gerilimden ve aksiyondan uzak bir film demek değil tabii... Sadece daha çoğunlukla aksiyon içerikli bir filmdi. Düşündürdü de aynı zamanda beni. Filmde "Herşey düzenin bir parçası." diyordu, kimi zaman acaba böyle birşey var mı diye biz de düşünmüyor değiliz... Bir de filmde bahsettikleri Nemesis vardı, budizm dinine mensup bir kişi. Ayrıntılara çok takılıyorum belki bazen ama, merak ettim doğrusu anlattıkları doğrultuda. Hikayesini okuma hissiyatı doğdu, filmden sonra...

Kısacası, güzel bir filmdi. Ben beğendim...

2.) Harry Potter Ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı & 3.) Harry Potter Ve Melez Prens


*Resim, google görsellerden alıntıdır.

Harry Potter serisi, kitaplarını tamamen okumak istiyorum aslında. İlk kitabı çıktığında okumuştum, ancak devamını okumadım. Esasında seriyi baştan başlayıp okuma düşüncem var epeydir. 
Kitapları kadar, filmlerini ayrı beğendiğim bir seri Harry Potter... :)

Ancak Harry Potter film serisini bu zamana kadar, Ateş Kadehi'ne kadar izlemiştim ve devam filmlerini izlememiştim maalesef. Ne zamandır izlemek için uygun bir zaman kolluyordum. Bayram sebebiyle Tivibu'nun, film paketi aboneliği olmayanlar için bedava filmleri açtığını görünce ve Harry Potter'ı da o filmlerin içinde görünce bayramın son gününde bu iki filmi üst üste izledim. :)

Zümrüdüanka Yoldaşlığını, çok feci severek izledim. J. K. Rowling bu işi biliyor cidden. Benim öncesinde seride en çok sevdiğim bölüm, Azkaban Tutsağı'ydı. Hele bir zaman devamlı olarak altyazısız biçimde izlediğimi de biliyorum. Ama Zümrüdüanka Yoldaşlığı da, serinin en sevdiğim filmleri arasına girdi.

Melez Prens'e gelince, Melez Prens filmi çıktığında haberlerde de sıkça verilmişti, Dumbledore'un öleceği. Ama ben nedense bunu bilmeme rağmen, yine de en çok Dumbledore'un ölümüne üzüldüm filmde. :) Ben filmlerin çoğunda, şu gerçekliğine üzülecek derecede inandıran filmlere bayılıyorum. Harry Potter'da bu kategoriye girmiş demek ki benim için... :)

Doğrusu Harry Potter filmlerini üst üste izleyince, güzel bir yabancı dizi izliyormuşum gibi oldu. En kısa zamanda, son iki Harry Potter filmini de izleyeceğim inşallah. Yine arka arkaya olmak üzere... :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bloğuma hoşgeldiniz. Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim.

İnşallah beni yorumlarınızdan mahrum bırakmazsınız... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...