28 Aralık 2013 Cumartesi

2013'e Dair - Resimlerle


2014'e sayılı günler kalmışken, her senenin son günlerinde yaptığım değerlendirme yazılarıma geç bile kalsam da geldim bu konuya da girizgah yapmaya... :)

Şimdi bu konu, 2013'e dair diye başlar, 2014'e dair dilekler ile devam eder, 2014 dikkatli gel diye de biter. Biliyorum kendimi... :) Ama bu yazıda devam etmez. Bu yazı sadece 2013'e Dair efendim... :)

Bir bakalım diyorum, 2013 nasıl geçmiş? =)



2013'ün ilk karı 7 Ocak civarında yağmıştı, ve ortalık böyle bir beyazlığa bürünmüştü... :) Sene başıyla gelmişti ilk kar. 2013'ün son karı da, 10 Aralık'da yağdı. Bakalım 2014'ün karını da görebilecek miyiz... :)


Şubat'ın 1'inde şöyle güzel mi güzel bir doğa olayı yaşandı. :) Gelmiş geçmiş en güzel görüntülerden biriydi bu... Önce böyleydi,


Sonra böyle oldu... Önce kızardı, sonra morardı hava yani... Müthiş bir görsel şölendi doğrusu... :) Bu iki resimde bizim balkondan ve annemin kadrajından... Annemin ellerine ve kadrajına sağlık... :)


2013'te Tamara abla ile tanıştık. :) Kendisi bu sene rehabilitasyona Ocak ayında geri dönmem ile fizyoterapistim oldu. :) Bir süre Kağan'a bakmak için rehabilitasyon alamamıştım. Derslere onunla başladık başlayalı da epey yol katettik tedavimde... :) Şükür o açıdan güzeldi senenin başları...


2013 Mart ayında kitap fuarına giderek, Kahraman Tazeoğlu ile tanışma fırsatını yakaladık. Annem ve babam sağolsunlar istediğim gün beni fuara götürerek Kahraman Tazeoğlu ile tanışmama vesile oldular, canlarım benim. :) Annem, Babam ve Kağan ile geçen, nefis bir fuar gezmesi yapmıştık... 

Fuar yazısını okumak isterseniz burada :)


Mart ayında Kağan'a bakma mesaimizi Babaannesigil'den ikinci defa devraldıktan sonra, yine Kağan'la bol bol fotoğraf çekme, çektirme ve çekinme zamanlarımız başladı. :) O güzel resimlerin en güzellerinden biri de üstteki fotoğraf. :) Teyzeliği daha da çok tattırdı bana bu sene Kağan'ım... :)


Bu da Nisan ayından Annanne-Torun... :) Kağan ile dışarı çıktığımız zamanlardan biri... Anneme Annanneliği, babama dedeliği, ablam ve enişteme de Anne-Babalığı tattırdı. :) İyiki var kuzucum, ve iyiki var ailem... Onlar senesinde bu sene benim için zor olsa da, güzeldi... :)


Hemen ardından arabada iken, Anne-oğul, ablam ve yeğenim... :)


Bu da dede-torun... :) Babası da arkadan geliyor... :) 


Ve bu da anne-baba-oğul birarada... :) 
Neyse aile tanıtımımı da yaptıktan sonra, devam edelim bu arada... =)


Gelelim Haziran ayına... Haziran ayında Babam; ablam annem ben ve Kağan'ı alarak evimize getirdi, evdeki tadilat dolayısıyla. Ablamlardan eve doğru çıkmadan akşam ağrılarım başladı, sonra da eve gelince yorgundum yattım uyudum. Ertesi sabah uyandığımda, kaslarım şişmiş ve garip bir kas tutulması gibisinden bir durum başlamıştı. Üzüntüden olduğu düşünülen bir atak geçirdiğim sonradan anlaşıldı. Geri dönmeyi düşünüyorduk evdeki tadilatlar bitince, ancak mümkün olmadı... Rahatsızlığım arttı ve bizi epey zorladı... Şükür şimdi iyiyim, ama bu durum bu senenin en talihsizlik içeren olayı oldu bizim için...


Aradan geçen 1 aylık zaman diliminden sonra, zayıf vücudum bir de alerjik bir durum ortaya çıkardı. Bir akşam yüzüm ve bütün vücudum şişti ve garip bir kaşıntı başladı. Bu halin rahatsızlığımın getirdiği hassas durumdan ötürü, güneşe karşı alerjik bir durum ortaya çıkardığını sonradan anlayabildim. Ertesi sabah da kendimizi hastaneye attık, serum taktılar ve sonrasında biraz toparlandım. 


Bu da hastanenin acil servisinde yatarken babamın çektiği bir fotoğraf. Sağolsun o zaman sevdiklerim ve beni düşündüklerini bildiğim sevdiklerim beni yalnız bırakmadılar. Bende o zaman iyiyim demek için bu resmi paylaşmıştım... :) Şimdi o halimden daha iyiyim. Taktıkları serum, içimdeki atak haline de biraz iyilik hali getirdi. Birden toparlanmadım ancak şişliklerime iyi geldi o serum. Bu olayların hepsinden sonra Temmuz'un sonunda Antalya'ya gitmemiz ile, Deniz tedavisi epey iyi geldi bu yaz... :) Yavaş yavaş, o halime göre epey toparlandım ve toparlanmaya devam ediyorum... 

Kısaca böyle; ama o süreçleri okumak isterseniz bir kısmı da burada :)



O arada bir de araba aldık bu sene, Haziran ayında idi, rahatsızlığım işlemler yapılırken çıktı. Ona da pek sevinemedik ailecek durumumdan ötürü başta. Bu resimde araba bakma sıralarında, annemlerin çektiği bir fotoğraf... :) Kağan araba bagajında... :)


Kağan'ın ilk yaş gününü kutladık bir de bu sene... :) Kağan'ımız 1 yaşına girdi, bu resimdeki bayanlarımız da ailemizin bir kısmı... :) Sağolsun bizleri yalnız bırakmadılar, Kağan'ımızın ilk doğum gününde... :)

Bu da doğum gününde, masa etrafında toplanan Geniş Ailemiz... :) Eniştem, annem, ablam, Kağan, ben ve babam. Babam yerken çıkmış ama olsun... :) Aileme maşallah... :)




Bir de Haziran'da rahatsızlandığım sırada, evde iş olarak Oriflame'a girmiştim... Gideceğini düşündüğüm bir şeydi. Başta güzel de gidiyordu, ama şimdi bu sıra pek iyi gitmiyor... Bakalım ileride belki düzelir yine... :)

Evde iş imkanımı okumak isterseniz, burada ... :)


Temmuz ayında Antalya'ya gittik, Dedemin ve dayılarımın yanına. Demiştim ya deniz tedavisi bana hep en iyi gelen tedavilerden biri diye... :) Denize girdik bol bol; ben epey yandım talihsizce başta... :) Kağan, deniz ile tanıştı... Güzel bir yaz tatili geçirdik. :)


Ve şükür ki burada da görüldüğü gibi, Kağan denizi sevdi... Maşallah kuzuma... :)


2013'ün en güzel süprizlerinden biri, ailemin doğum günümde doğum günümü hatırlamıyormuş gibi yapıp akşamına yengemin doğum günü pastası ile süpriz yapmasıydı... :) Sağolsunlar, ailem yanımda olsun bana bir şey olmaz... :) 

Doğum günümün hatırlanmadığına azıcık tereddüt ettiğim gün, kaleme aldıklarım burada :)

2013 doğum günü kutlamam ile ilgili yazı ise burada :)



Senenin en güzel hediyelerinden biri, Mero'mun doğum günümde aldığı bilekliklerdi. :) Tekrar teşekkür ederim, ah bir de bir hikaye kitabı almıştı. :) O da sevdiğim hikaye kitaplarından biri oldu... :)


Ve tatilin son günlerinden bu resim; Mero'm, Kağan ve Hatice Yengem. :) 3'ü bir arada, canlar. :)


Senenin en güzel gezilerinden biri de, Ailecek gittiğimiz Antalya Akvaryum gezisiydi. :) Ablam ve Eniştemin bayrama doğru yanımıza gelmeleri ile, Antalya Akvaryum'a gittik bir bayram akşamı. Ben resimlerde yokum, o sıralar feci yanmıştım, Güneş alerjim sağolsun... :) Annem de benimle beraber fotoğraf çekiyordu bu resim sırasında. :)

Ah yanma olayımı da okumak isterseniz; buraya lütfen :)



Ve üst karede olmayan annem, ablamla beraber burada... :) Akvaryum'un çarşı bölümünde, gezi kısmında olduğu kadar eğlendik yine... :) Ben yine yokum, yanım halim feciydi çünkü. Dışarı bile çıkmasaymışım keşke... :)


Bir de Mero'm ile gittik Antalya Akvaryum'a. Senenin bir diğer güzel gezisiydi. :) Tabii senenin, inatla bloğa yazılmayan gezi yazısı da Antalya Akvaryum'un yazıları oldu... :) Belki bir gün diyorum artık... :) 


2013 yazının sonuna doğru saçlarımı kestirdim Antalya'da. Annem, Babam, Kağan, Mero'm ve Hatice Yengem ile. Bu haliyle başta bir beğenip, bir beğenmediğim olmuştu saçlarımı. İlk kesildiğinde olur öyle şeyler gerçi. :) Şimdi saçmalarımdan epey memnunum ama... :) 


Tatilden döndüğümüzden beri de epey toparlanma vakti buldum. Senenin son 3 ayı da güzel geçti yani. Bloğuma daha sıkı geri döndüm 1-2 aydır... Dilerim böyle de gidecek. :) 

Böyle bir yazı oldu işte bu da... :) Aklımda kalan en kalıcı olayları yazdım, 2013'e dair... :) 

Ek olarak söyleyeceğim; 2013 güzel gibiydi, ama üzüntü dolu anlar getirdiği de çok oldu... 2014'ü sağlık, sıhhat ve mutluluk ile bekliyorum. 2013'ü aratmasın istiyorum... 


2014'e Doğru'da görüşürüz yine bu ara inşallah... :) Ben buralardayım, siz de oralarda olun. Senenin son günleri de hepimiz için güzel geçsin... :) Okuduğunuz için teşekkür ederim... :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bloğuma hoşgeldiniz. Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim.

İnşallah beni yorumlarınızdan mahrum bırakmazsınız... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...