2 Şubat 2014 Pazar

5 Kitap Daha Mı?



2 hafta önce haftasonu annem İstanbul'a gitmişti, teyzesini ziyaret etmeye. Annemin teyzesi rahatsız 2,5 aydır, bahsetmişimdir belki. İnşallah toparlayacak ama en kısa zamanda ben inanıyorum ve inanmaya da devam edeceğim. 
Sevdiklerimize destek veremesek de yanlarında olup, inanarak, hissederek, hissettirerek ve dualarımızda yer vererek destek oluruz bazen... Maalesef uzaklıklar bizleri, daha doğrusunu ailemizin birçoğunu bu durumda bırakıyor işte bu sıra. Teyzemizin bir an önce iyileşip buralara gelmesini dört gözle bekliyoruz şimdi... 


İşte 2 hafta önce Cuma günü gidip, Pazar akşamı dönen annem İstanbul'dan bana kitap getirmiş. Kitaplar, en güzel hediyelerdir bence... :) İstanbul ziyaretinden en karlı ben çıkmış oldum böylece. 
Birkaç saatlik uzaklığa da gidilse, hediye getirme veya götürme adeti vardır Türk adetlerinde ya... Bu bazen küçük bir tatlı da olur, küçük bir hediye de... Bu da öyle birşeydi. Annem esasında evden çıkabilecek durumda değildi o 2 gün içinde, çıkmadı da. 

Bu kitaplar, Annemin küçük teyzesinin eşinin yayınevlerinden. Ve tabii ki, Annem, küçük teyzesi ve eniştem ile birlikte seçilmiş bu 5 kitap. Her birine teker teker teşekkürlerimi sunuyorum... Bu 5 kitap benim için çok büyük ve güzel bir hediye oldu... :)



Başlığın 5 Kitap Daha Mı? olmasının sebebi var elbette. Bir süredir elimde bu kadar okunmamış kitap birikmemişti doğrusu. 2 tane yarım bıraktığım, 2 dünya klasiği kitaplarım, 2 tane de bu 5 kitaptan önce almış olduğum son kitap alışverişimden olmak üzere; toplam olarak benim okumayı sabırsızlıkla beklediğim ve okumamı bekleyen 11 kitap var elimde. :) Dediğim gibi bu uzun zamandır elimde okunmayı bekleyen en çok kitap sayısı... :) Bu sıra okumaya fırsatım oluyor bol bol ve inşallah bundan sonra eskisi gibi olacak da, finaller de bittiğine göre... 
Yakında kitap yazıları gelir inşallah yeniden... :)

Gelelim Kitaplarıma,

1.) Muhteşem Gatsby - F. Scott Fitzgerald ; Bu kitabı tesadüftür ki birkaç gündür okumak istiyordum, annem getirmeden önce. Elimdeki kitabım bitince direk buna geçmeyi seçtim. Sanırım diğer kitaplara sıra sonradan gelecek. :) Bir de bu kitaptan uyarlanılan filmi izlemeyi düşünürken gelmesi sebep tabii ki önce okuyacak olmama. :) Gelir inşallah yakın zamanda yazısı...

2.) William Shakespeare - Toplu Öyküler ; Hep duydum ama hiç okumak ya da almak nasip olmadı. Biraz klasiklerden kaçınma durumu var evet bende... :) Ama sanki beğeneceğim gibi geliyor.

3.) Henry James - Daisy Miller ; Daha önceden duyduğum veya gördüğüm bir kitap değildi, yorum yapamıyorum.

4.)H. Von Kleist - Kohlhaas İsyan ; Aynı şekilde,yine daha önceden duymadığım bir kitap. Kapağından tarzını gerilim olarak yorumladım, tam olmasa da o tarzmış... Bu romandan uyarlanarak "Michael Kohlhaas" ismi ile filmi de yapılmış...

5.) Gıovanni Boccaccio - Decameron Hikayeleri ; Yine bir klasik tarzı kitap daha. Ama Ayşe teyzemler seçtilerse vardır bir bildikleri. Ve şu klasikleri okuma merakına atılmışken bir süredir, iyi geldi bu kitaplar aslında. Bakalım... :)

İşte böyle; Kütüphaneme de, okunacak listeme de Ocak ayında 5 kitap daha eklenmiş oldu böylece... :) Ben bu durumdan memnunum, okunmayı bekleyen kitaplarımın olmasına. Kitaplarımı bir hazine, bir dost olarak görüyorum. Çünkü bir gün benden geriye birşeyler kalacaksa, onlar da kitaplarım ve yazdıklarımdır... :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bloğuma hoşgeldiniz. Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim.

İnşallah beni yorumlarınızdan mahrum bırakmazsınız... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...