1 Şubat 2014 Cumartesi

Ocak Ayına Dair - 2014



Ocak ayı da bitti ya, zaman yine akıyor da akıyor. Çoğu kez Dünya'ya "kardeşim azıcık yavaş döner misin, ne acelemiz var?" diyesim geliyor. O kadar da cana yakınım işte. :) (Resim 10 Ocak gününden efendim, paylaşmak düne ve bugüne kısmetmiş demek ki diyorum. Ben bu resmimi çok sevdim doğrusu. Bu aralar böyle sakin ve hayatımdan memnunum. Allahım cümlemize iyilik versin) 


Ocak ayı güzel bir ay oldu değil mi? Kayda değer şeylerim çoktu benim bu Ocak ayına dair... Aralık'ın son haftasında şekeri bırakma çabalarına girmiştim, kesin başarılara ulaştı mesela Ocak ayında. Şekeri bıraktım bırakalı, çay veya kahvelerimi şekersiz içer haldeyim. 


İlk başlarda arar gibiydim şekerin tadını, ama şimdi hissetmiyorum bile. İnanın bana bu benim için büyük başarılardan beri. 22 yaşımda şekeri bıraktım, helal olsun bana. :) İşte bir tek hala Türk Kahvesine gelince şekersiz pek tat alamıyorum. O kadar da olsun yani değil mi? Türk kahvesi iyidir, ama benimki az şekerli olsun... ! :))


Zayıflama yolunda kararlı adımlarla yürüyorum. Ama tabii ki zayıflamanın aylara yayılmış şekilde olması gerektiğinden henüz tam bir ilerleme kaydetmiş değilim. Ama birkaç aydır bu konuda epey rahatlamaya başladığımı söyleyebilirim. Ara sıra küçük kaçamaklar olsa da, kararlılığımı elden bırakmadım yine de hiç. Kararlılık önemli bir olay... 

...

Egzersizlerime özen gösteriyorum bir süredir, ağrılarımın yavaş yavaş dinmeye başlaması ile beraber tabii ki. Aslında bu zamana kadar bahsettiğimin hepsi bir sabır meselesi bence. Bu konuda da daha sabır gerekiyor sanırım, en ufak bir ağrıda başa mı dönüyoruz diye korkmayı bıraktım bu yüzden. Kesinlikle bu yolda ilerlemek istiyorsam, yavaş yavaş ekleyerek ilerlemem gerekiyor kendi kontrolümce ve yapabildiğimce. :) 

--Dün Tamara abla "Biraz tembellik var bu konuda sende." dedi. Tamara abla fizyoterapistim biliyorsunuz, beni en yakından biliyor ve takip ediyor. Egzersizlere bu yönde yönelmem bile büyük birşey aslında, o da biliyor bunu. Ama sanırım kendime daha da güvenmenin zamanı geliyor, daha çok daha çok diye yavaş yavaş yükselmemin zamanı gelmiş. :) Umarım yaza kadar belirgin sonuçlara ulaşmış olurum da, burada o başarılarımı da paylaşabilirim.

...

Bir süredir bitki çayı da içiyorum, hayatıma yeniden getirdim bitki çayını yani. :) Kesinlikle rahatlatıcı ve destekleyici olduğuna inanıyorum. Mide açısından ve dinçlik açısından daha da iyiyim diyebilirim.

Şu dersler konusu var bir de tabii, Açıköğretim Sosyoloji... 2. senemin 2. dönemini okuyacağım önümüzdeki ders döneminde. Bu zamana kadar olduğunca programlı geçirmeye çalıştım ders dönemlerimi ama, biraz daha gayretim lazım. Açıkçası boşladım yani biraz, yaparım diye birçoğunda finallere bıraktım. 9 ders aldım ama bu dönem, az mı şimdi? Kısacası dün dünde kaldı, önümüze bakmak ve gelecek dönemleri daha güzel geçirmek lazım...


İşte böyle geçti bir ay... Ben güzel yollar aldığımı ve güzel kararlar aldığımı düşünüyorum yine... Son 2 haftası Kağan'sız geçmiş olsa da, güzel bir Ocak ayı oldu. Diliyorum Şubat ayı da; Sağlık, Mutluluk ve Başarı getirsin efendim. :) 

Görüşmek üzere, Hoşgeldin Şubat diyorum izninizle... :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bloğuma hoşgeldiniz. Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim.

İnşallah beni yorumlarınızdan mahrum bırakmazsınız... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...