20 Şubat 2014 Perşembe

Puzzle'a El Attım



Sonunda başladım dostlar, Puzzle dünyasına giriş yaptım. Bu insanlık için küçük, benim için büyük bir gelişme. :) Sebebi ise bir süredir açılmayı bekleyen bir puzzle kutusunun ve bir puzzle halısının beni bekliyor oluşuydu. Nihayet bunu da gerçekleştirdim, yılbaşı öncesinden beri beklemedeydiler zira.. :)


Salı günü Seda geldi; İlk puzzle kutumu da, puzzle halımı da açtık... :) Küçüklüğümden sonra, ilk puzzle deneyimim bu aslında, kendi çapımda... Üstteki fotoğraf ise, Seda'nın büyük yardımları ile ilk günün zaferi; bitmiş çerçeve ile resmim.. 



Malzemeler basit bu hobi için; birikmiş paranız ile bir puzzle halısı ve bir puzzle alıyorsunuz. Sonrası puzzle halısını açıp masanıza yayıyorsunuz..Daha sonra da parçaların bulunduğu torbayı açıp kutuya koyuyorsunuz, önce çerçeve kenarlarını ayırıp sonrasından da çerçeve yapımından puzzle'a girişiyorsunuz... :) 

Puzzle'ımı ablamlar bayram hediyesi olarak almışlar bana, Kurban bayramında; sağolsunlar canlar. Puzzle'a başlamayı düşüne düşüne, onlar sayesinde bir adım atmış oldum. Puzzle halısını almamız ise gecikmişti daha sonra, babam ve annem ile paramızın birikmesini beklerken. Puzzle halısını vizeler başladıktan sonra veya öncesinde almıştık. Ama çok geçmeden dersler ve sınavlar tepemde bittiğinden bir türlü başlayamamıştım hatırlıyorum... 

Derken, iki gün önce 18 Şubat tarihinde bu hobiye adımımı attım nihayet. Ve küçüklüğümde sevdiğimden daha eğlenceli olduğunu anladım. Çünkü eğlence bu sefer daha uzun süreli ve biraz zorlayıcı... :)


Çok fazla bilgi veremeyeceğim kendimden bu konularda, yeniyim çünkü. Seda'dan ilk günümde öğrendiğim kadarıyla, kısa bilgiler vereyim ben en iyisi size; :)

- Öncelikle Puzzle halısını açmaktan bahsedeyim. Bizim masamız, yazının başında ve sonunda resimlerde göreceğiniz gibi yuvarlak masa. Yerde yapabilen varsa yerde de eğlenceli ve rahat olacaktır. Biz sağlık problemlerim açısından masayı uygun gördük. :)

-Puzzle halısını rulo formundan kurtardıktan sonra, lastiklerini kaybetmemek için bileğe takma işlemini uygularlarmış Seda'lar. Üst resimde Seda'nın eli ve bileğindeki lastiği görmüş olmalısınız. Diğer iki lastik formundaki tokalar da benim bileklerimde idi. Demek ki ne yapıyoruz; puzzle halısını açıp lastiklerini bileklerimize takıyoruz. Hem kaybolmaması için, hemde şıklığımızı bozmamak için. =) 
Ben bileklik olarak çok sevdim valla. (Normalde de takabilirim diye düşünmedim değil...)

- Diğer işlem ise, puzzle parçalarını kaybolmamaları için bir kutuya koymak. Bu hiç bulamazsanız, küçük bir ayakkabı kutusu da olabilir. :) (Yok yok, mesaj vermedim!) Ben annemden bir dondurma kutusu veya başka bir kutu istedim. Annem de bize büyük bir yoğurt kabı verdi, tamı tamına sığdı parçalar. Umarım puzzle parçalarından birini bile kaybetmem.

- Yanınızda önce puzzle çerçevesini ayırıp koyacağınız, bir de renkleri ayıracağınız bir kutu olsun. Ama gerçi bunlara bir kutu olarak puzzle kutusunun alt kapağı var, bir tane daha buldunuz mu tamamdır. :)

- Ve puzzle'a girişte ilk yapmamız gereken işlem; puzzle'ın çerçeve kısmının parçalarını bulup, puzzle işlemine önceliği çerçeveyi oluşturmakla başlamakmış... Buyrun, bizim ilk puzzle'ımızın çerçevesinin oluşmuş hali aşağıdaki resimde;


Dediğim gibi yeni öğreniyorum aslında. Ama ilk girişe nazaran fena da değilim sanırım... Aklıma bahsedebileceğim bunlar geldi, bundan sonra renkleri ayırarak yol alacağız. Seda ben gidene kadar bitiririz diyor, ama Pazar günü gidiyor. Bende acaba? diye soruyorum doğrusu... 

Çok parçalı puzzle olunca, biraz yöntemler değişik olabiliyormuş. Tam uydu diyordum başta parçalar için, Seda "tam oturmadı, o uygun değil baksana" gibisinden laflar ediyordu. Şimdi neyin olup neyin olmadığını bende görebiliyorum. Ne zamandır yapmak istediğim şeydi, değişik ve eğlenceli olduğunu gördüm. Güzel olacak, güzel... :)


Velhasıl gecenin sonunda; üstte de dediğim gibi çerçeveyi bitirmiş olmanın zaferi vardı bizim evde... Sonrası da çorap söküğü gibi gelecek mi acaba? 2 gündür fırsat bulamadım ama bakalım bundan sonrasında ne zamana kadar sürecek bu puzzle... 

Yani kısaca; puzzle dünyasına bende adım attım. Şimdi onlar düşünsün... :) 
Umarım nice nice puzzle'larımız olur...
Eğlenceli günler olsun. :)
Sevgilerimle...


Puzzle halım; Educa Heidi Puzzle Halısı'nın 500 ve 3000 parça aralığındaki puzzle'ları yapabilme kapasitesi sunuyor. Puzzle'ı yaptıktan sonra olduğu gibi sarıp saklayabilme kolaylığı sağladığı için Puzzle halısı büyük bir kolaylık...

Yaptığım puzzle'a gelince; ben şu an KS Games'in 1000 parçalık Beyaz Leylaklı Türk Kızı puzzle'ını yapıyorum... Ablamlar beğenerek almıştı, ancak 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bloğuma hoşgeldiniz. Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim.

İnşallah beni yorumlarınızdan mahrum bırakmazsınız... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...