14 Mart 2014 Cuma

Değişim Bazen İyidir - Odamın Değişim Halleri


Sanırım bu yazı bir ilk. Dekoratife meraklı olmama rağmen, bu zamana kadar böyle bir yazı yazmamıştım. Açıkçası alıntı dekorasyon örnekleriyle yorum yapmak istemedim. Kendi çektiğim fotoğraflarla yorum yapmak isterim bu durumlarda da.

Ama odamda değişiklik hakimken bu sıra, dekorasyon incelemesi yapabilirim diye düşündüm fırsattan istifade. :) Odama yeni kitaplık hazırlığında bulunurken, değişimler meydana geldi bu sıra. Buyrun resimlere geçelim... :)


Odamın eski hali böyleydi. 
Değişim yapılmadan önce odam böyleydi. Yatağımdan görünen bir taraf böyle. Yatağımın hizasında konsolum ve yanında bilgisayar masam bulunmaktaydı. Tam kapının giriş hizasında da dolabım. Bilgisayar masasının karşısında ise ikiz yatak vardı. Ancak onu odam eski halinde iken hiç fotoğraflamadığımı farkettim. Yeni yerinde iken çektim, neyse ki... :) (Bu resim, Eylül ayında çekilmiş bir resim)


Şimdiki hali ise böyle...
Fotoğraf biraz bulanık çıkmış, ama kitaplığım olacak raflar da gelince daha net çekeceğim. :) Bu fotoğrafta bir ucu görünüyor sadece ama, altta tam demirlerin görüntüsü var zaten. Bana kalırsa odam bu haliyle daha güzel ve daha geniş oldu. Girişte görünen masa odayı daha da aydınlık ve ferah gösteriyor bence. :)

 Kapıdan girişte bilgisayar masam, karşısında da kitaplığım duruyor şimdi. Dolabımın yeri değişmedi, aynı yerinde. Bilgisayar masası ile koltuk yer değişmiş oldu sadece. Bir de yatağımın da baş ucu değişti. Yatağımı çekmemişim. Ama önemli olan değişimin gerisi aşağıda zaten... 


Duvar kitaplığıma geçecek olursak;
Bu duvar kitaplığı büyük kolaylık gibi geldi bize. Büyük bir kitaplık almayı bile düşündüm ben bir ara. Ama büyük kitaplık yerine böyle birşeyin olması daha doğru geldi. Kitaplık alınsa idi, alt kısımlarına Kağan'ın erişebilme ihtimali vardı. Ama bu kitaplık hem bir çocuğun ulaşamayacağı yükseklikte, hem de büyük bir kitaplığın kaplayacağı kadar yer kaplamıyor. :) 

Dünden önce böyleydi yani, sadece kitaplığımın demirleri takılmıştı. Dün ise babam geçici bir süreliğine rafların yerini alabilecek kalın tahtalar getirmiş. Yeni raflar gelince de iyice düzenleyeceğim ama, şu demirleri iyi kullanmayı düşünüyorum. Belki bilekliklerimi dahi takabilirim, bence çok güzel bir dekor olur bilekliklerim. :)


Şimdilik ise böyle.
Kitaplarım yerlerine kavuştular nihayet, geçici olarak bu rafların üzerindeler şimdi. :) Bu raflar şimdilik geçici olarak babamın getirdiği raflar. Asılları pazartesi günü gelecekler inşallah. :) Alt kısımları bulundukları demire geçecek şekilde oyulacak... Kağan ise yarın geliyor, Pazartesi'ye kalmadan birkaç şeyi düzenlemek gerekiyordu. Asıl raflar gelince, yine fotoğraflayıp paylaşacağım. :)

Bu raflardan önce, kitaplarım bilgisayar masamın altında bulunan rafta idi, artık göz önündeler. Şimdi hepsi daha bir gözümün önünde olacaklar... :)


Bu da İkea'dan aldığımız Yataklı Koltuk... :) Tam çekememişim aslında fotoğrafını. Dünden önceki sabah uyanıp yatağımın kenarında otururken çekmiştim öylece... :) 

Bu yataklı kanepe de büyük bir kolaylık sağladı bize. Çekmece kısmının bulunduğu yerin üst kısmından dışarı doğru açınca, yatak oluyor. İster çift kişilik kullanılan, istenirse de ayrı ayrı iki yatak olabilen ikiz yataklı bir kanepe. Çekmeceler ise, ikinci yatağın kasnağının altında kalıyor. :) Çok iyi değil mi ama? 

Bu kanepeyi alırken, çok beğenerek aldık. Ancak tek bir sorun var ki, o da ikinci yatağın kasnağının tahta olması. Aslında sağlam gibi görünüyor ama biraz da şüphe uyandırıyor. Bu zamana kadar hiçbir şey olmadı ama tabii ki, belirtmek lazım. Sadece görünüş itibariyle düşüncemiz. Şimdi İkea'dan aldığımız bu koltuğun, yenileri de çıkmış. Sanırım yenilerinin kasnağı demirmiş. Annem söylüyordu ama, tam hatırlamıyorum şimdi. :) 

 (Kasnak diye bahsettiğim; yatak açıldıktan sonra, minder üzerine atılmadan öncesini düşünün. İşte orası tahta...) Alacak olanlara önerebiliriz...


Odamın şekli değişeli 2 gün oldu. Yatağımın eski bulunduğu yerden perdeyi açınca, gökyüzünü ve bu görüntüyü görebiliyordum. Şimdi ise göremiyorum. Bu görüntüye sahipken ki yerin, tam karşısına geçti yatağımın başı. Şimdi perdemi açınca, bir balkonun alt tarafını görüyorum. Odamın değişmesinin sonrasında bir tek bu duruma üzüldüm doğrusu. :) Bakalım belki bir dahaki yazıda, onları da fotoğraflarım. 

Şimdilik bu kadar. Asıl raflar geldikten sonra bilgisayar masamın üstündekileri hafifletip, odamı epey bir ferahlatma düşüncem var. Ama bu hallerini de göstermek istedim önceden. Eğer olursa ileriki zamanlarda, kendime oluşturmaya çalıştığım ders çalışma köşemi de ekleyeceğim...

İşte böyle; ilk yazı olarak nasıl oldu bilmiyorum. Resimlerin birkaçı bulanık olmuş. Ama yeni raflar gelince, yeni fotoğraflar çekerek de yazacağım dediğim gibi yine. :) 

Umarım beğenmişsinizdir. Dekoratife biraz merakım var, kendi zevkim doğrultusunda tabii. Ve değişimi seviyorum, arada yapmak gerekiyor. Ve odam böyle daha bir ferah oldu. :) Yeni yazılarda görüşmek dileğimle... Dilerim ferah aydınlık dolu günler geçirip, yine aydınlık ferah günlere uyanırız hep beraber; odalarımızda ve güzelleştirmeye çalıştığımız mekanlarımızda... :)

Sevgilerimle... :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bloğuma hoşgeldiniz. Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim.

İnşallah beni yorumlarınızdan mahrum bırakmazsınız... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...