6 Eylül 2014 Cumartesi

Çantamda Neler Vardı - Nişan Hazırlığı


Gecikmiş yazılarıma bir yerden başlamalıyım dedim. İlk başlangıcım da bu yönden oldu, değişik bir yazı gelsin bakalım benden bu sefer. :) İyi okumalar...


Bahsetmiştim sizlere, 23 Ağustos'da Annemin kuzeninin nişanı var diye. Annemin kuzeni dediysem, benden 4 yaş kadar büyük. Annemin küçük teyzesinin kızını nişanladık yani, seneye de düğünümüz var hayırlısıyla... :) 

Benden hiç böyle bir yazı çıktığına tanık olmadınız bu zamana kadar biliyorum. Şu an bende biraz şaşkınım doğrusu. Ama internette severek izlediğim videolardan biri, Çantamda Neler Var videoları. İlk başta demiştim ki, "Kimin çantasında ne var, niye merak edelim ki?" Bu meraktan öte bir fikir alışverişi gibi geldi sonradan. Sonra çantama koyduklarıma dikkat ettim de, ciddi anlamda çantalarımdan eksik etmediklerim var benim de. Deseler ki, bir insanın çantasında neyin olup olmadığına bakarak da ilgi alanları ve birkaç özelliği anlaşılabilir. Bence bu doğrudur. :)

Bu normal bir çanta değil, Nişana giderken yaptığım hazırlık ama olsun. Uzatmayayım en iyisi... 


Nişana Giderken Çantamda Neler Vardı?


1.) Göz Kalemi ve Kalem Formunda Göz Farı; Makyaj yapan biri değilim ben, öncelikle bu konudan başlayayım istedim o sebeple. Ama 2 sene oldu, özel günlerde veya bir yere giderken göz kalemi sürüyorum. O da sadece Oriflame'ın göz kalemi. Sebebine gelirsek, ben arkadaşlarımın ısrarı ile sürdükleri göz kalemi sonrasında yaşadığım problem hep aynıydı; göz kaşıntısı...

Oriflame'a son atağımı geçirdiğim zamanlarda annemin de denememi önermesiyle danışman olduğumda, ürünlerini denedikten sonra göz kalemine yönelmiştim. Kendim için değil, benden ürün satın alanlar için almıştım başta. Ancak elimde kalan ürünün birini deneyince, çok çok memnun kaldım. Kalem Formundaki Göz Farı ise, yine Oriflame'dan. Nişan'a giderken sürdüm ama pek de belli olmadı doğrusu. Ama göz kaleminde sorun yok. :)

2.) Dudak Parlatıcısı; Küçüklüğümden beri Nivea'nın dudak parlatıcılarına meraklı olan ben, bu ilgimden vazgeçmedim. Yaşım olmuş 23 hala çantamdan veya yanımdan ayırmam olduğunca. Dediğim gibi makyaj yapma alışkanlığım yok. Ama dudak parlatıcısını severek kullandığım doğrudur. Nivea tarzındaki nemlendirici Golden Rose, Diğer pembe görünümünde gördüğünüzde Oriflame marka...

3.) Ayna; Bayan veya erkek gerekmez diyeceğim ama, bir bayana muhakkak gerek yani şimdi. :)

4.) Kuru ve Islak Mendil; Bir çantada olmazsa olmazlardan bence.

5.) Parfüm testeri; Kol çantalarımın birinde buldum, bulmuşken eksik etmeyim yanımdan lazım olur dedim. Ama nişanda maalesef lazım olmadı. :)



6.) Fotoğraf Makinesi; Her an yanımda taşıdığımı söyleyemem. Ama gezme amaçlı veya bir şekilde birileriyle biraraya toplandığımızda, yanıma alabilecek durumda isem alırım. Üniversite mezuniyetimin öncesinde almıştı annem ile babam. Mezuniyet hediyesi annem ile babamın. Aradan 2-3 yıl geçti ama, hala severek kullanıyorum. Canım annem ve babam sağolsunlar. :)

7.) Kağıt Ve Kalem: Nişana da gidiyor olsam, uzun yola da veya çok kısa mesafeli bir gezintiye de. Yanımda ya bir kalem kağıt, ya da bir not defteri ve kalem bulunması gerektiğini hissederim. Bu da benim hassas noktalarımdan biri. Evden kağıt kalem almadan çıktığımda, ne olsa telefonumun not bölümü var desem bile, bir garip hissederim kendimi. Artık alışkanlıktan öte olmuş sanırım bu bende... :) 


İçindekilerden bahsettikten sonra, Nişan'da taktığım çanta bu idi diye de ekleyeyim efendim. Üstümdeki tulum ile aynı renkti çantam. Tulum giyeceğime annem daha önceden karar vermişti. Ama ben son iki güne kadar elbise giyerim diye düşünüyordum. Nişanda giydiğim tulumu en son 2 sene önce giymiştim. Tabii ki giydiğim günün en bomba haberi oldu, üzerime oturmuyor olması. Bu zayıflamış olduğumu gösterir. Müthiş bir haber değil mi sizce de? :) 


Ve bu da çantamın iç kısımlarını gösteren fotoğraf. Bir de arka kısmında bir küçük fermuar bölümü var, ama orayı çekmeyi unutmuşum demek ki. Çantayı o gece benim yerime Mero'm taşıdı aslında sağolsun. Ama içini dolduran bendim... :) 

İşte böyle. Bir ilk olmasından ötürü nasıl oldu bilemiyorum bu yazı. Ama benim için deneyimlemesi güzel oldu. Devamı gelir mi onu da bilemiyorum. Böyle bir yazı yazmayı denemek istediğim için, nişan günü çantamı hazırladıktan sonra fotoğraflarını çekmiştim çantamın ve içindekilerinin. Yazısı geç de olsa geldi. Ve umarım beğenmişsinizdir. 

Sevgilerimle... :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bloğuma hoşgeldiniz. Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim.

İnşallah beni yorumlarınızdan mahrum bırakmazsınız... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...