10 Eylül 2014 Çarşamba

Pazartesi Gezmesi...



Geçen hafta Pazartesi günü sabahı (0109.2014), Antalya'dan misafirimiz olan dayımları Antalya yolculuklarına uğurladıktan sonra akşam üstü Saniye Teyzem ve Kamil Amcam ile gezmeye çıktık; Annem babam ve ben... Bu yazı o Pazartesi'nin gezme yazısı... :) Aslında çok fazla fotoğraf çekemedim o gün. Ama o günün anısına burada bir köşede dursun istedim... :)

Gittiğimiz yer Ulu Camii'nin yanında Bursa Kapalı Çarşı'sıydı. Tabii öncesinde karnımızı doyurmayı tercih ettik. :)


Saniye Teyzem ile Annem, siparişlerimizi beklerken yine şakalaşıyorlardı. Onların bu şakalaşma hallerini seviyorum. :)


Babamla Kamil amcamda bizden önce bir çorba faslına geçtiler. Açtık ama keyifler yerinde görüldüğü üzere... :)


Ve toplu fotoğrafsız olmaz. Oturduğumuz restoranın çalışanlarından biri sağolsun fotoğrafımızı çekti... Akşam güneşi güzelin yüzüne vururmuş, bilmem anlatabildim mi? :D


Karnımızı doyurup kalkmak üzere iken, bizlere kolonyalı mendil getirdiler. Sunumu hoşuma gitti doğrusu. Kolonyalı mendilin de sunumumu olurmuş demeyin. :) Getirildiği tabak da, kendisinin bulunduğu saman kağıdı tarzındaki koruması da çok şıktı bence sunum açısından... :)



Annemler karşı tarafa geçip oradan alt geçitten geçerek, görünen Orhangazi Çarşısı içinden geldiler. Babam, Kamil amca ve ben ise dümdüz yürüyerek... Heykel güzel ya, tüm trafiğine rağmen... :)


Ulucami parkının orada annemleri bekledik bir süre, beklemişken de boş durmayayım dedim babamın fotoğrafını hareketli su havuzunun önünde çekeyim dedim. Normalde süs havuzu deniyor ama ben hareketli su havuzu demeyi tercih ediyorum... :)


Annemler gelince onları çekmemek olmaz dedim poza girmelerini istedim, karşınızda Saniye teyzem ve annem... :) 


Topluluk pozunu da alınca Hareketli Su Havuzunun önünde, geçiyoruz bir an önce alışverişe. :)



Güzel bir gezi ekibimiz var ama değil mi, ben yine Akülü Sandalyemden eşlik ettim. Ben üstteki pozları, Saniye teyzem de bu pozu çekti yani beni... :)


Havlucular Çarşısına, Bakırcılar Çarşısına ve Kuyumcular Çarşısına baktık. Günün kazançlısı havlucular çarşısı oldu bizden yana... :) 

Bir de eklemeden edemeyeceğim, önce Bakırcılar Çarşısına geçebilmek için girdiğimiz ilk çarşıda önümüze merdivenler çıktı. Tam dönecekken, birkaç genç dükkan çalışanları "Yardımcı olalım, biz indirelim" dediler. Ben her ne kadar, "Sandalyemin aküleri ve kendisi çok ağır, indiremezsiniz zahmet olmasın." desem de, "Benim ilk değil, taşırız abla." dediler annemlere. Gerçekten de dedikleri gibi taşıdılar, helal olsun. Allah razı olsun o gençlerden. Bize yardımcı oldular, Allahım işlerini rast getirsin inşallah... :)


Kısacası, böyle iyi insanlarda var ve böyle güzel yerlerde var Bursa'mda; her ne kadar çok fotoğraf çekememiş olsam da ufak ayrıntılar bunlar... :) Başka bir zaman yine gezme fırsatı olursa, o zaman yeniden fotoğraf çekmeye çalışma kararı aldım kendime... İlk gidişim değilse de, Kapalı Çarşı'ya bu sefer de ne kitapçılar çarşısına ne de kumaşçılar çarşısına gidebildim. Görmek istediğim yerler bu ikisiydi yine aslında... :)


ULUCAMİ'nin girişini çekebildim en azından. Buraya en son gittiğimde, biraz küçüktüm ama çok iyi hatırlıyorum. İçi, dışı ayrı güzel ULUCAMİ'nin. Tabii o zaman ayakta idim küçükken gittiğimde, küçüklükten çat pat hatırlasam da tam hatırlamadığım yerleri yeniden görmeyi istiyorum doğrusu... :)

Bu arada Bursa Ulu Camii; aslen zaviye olarak yapılan, sonradan cami olarak kullanılmaya başlanmış olmasına rağmen çok ayaklı cami şemasının en klasik ve anıtsal örneği sayılır. Bilgi Vikipedi'den, daha fazla bilgi için buraya bakabilirsiniz...


Bu nasıl bir yazı oldu tam bende bilmiyorum. İlla dolu dolu eski mekanlarla dolu olmayabiliyor gezi anlarımız. Bu da öyle bir gündü. Bursa'mın güzel yerlerinden güzel ve daha çok resimle dolu dolu bir yazı olmasını isterdim ama olmadı. :) 

Üstteki ve bu yazının son resimine gelecek olursak, arabamızı bıraktığımız otoparkın bahçesinde Saniye teyzem Nar Ağacını çekerken... Babam benim sandalyeyi yerleştirirken bile boş duramıyoruz, teknoloji her an her yerde yani... :) 

Sevgilerimle, bu da böyle bir yazı oldu işte... 

2 yorum:

  1. Bloğunuzu sürekli izliyorum. Ama nedendir bilemiyorum, sadece sizin bloğunuz açıldığından aşağıya kaydırma çubuğu çalışmadığından yazılarınızı okuyamıyordum. Bugün ilk kez açık gördüm. Tüm sevdiklerinizle mutlu bir yaşam dilerim. Sevgi ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için teşekkür ederim. Aşağı kaydırma ile ilgili bir yorum daha önce almamıştım hiç. Sorununuzun düzeldiğine ve bana yorum yapmanıza çok sevindim. Okunduğumu bilmek güzel. Bende size sevdiklerinizle mutlu bir yaşam dilerim. Sevgi ve saygılar benden. :)

      Sil

Bloğuma hoşgeldiniz. Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim.

İnşallah beni yorumlarınızdan mahrum bırakmazsınız... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...