29 Ocak 2015 Perşembe

Zayıflama Çabalarım Sürüyor...

Bu sıra yine yeni bir zayıflama maratonunun içindeyiz yeniden. Kendi yaptığım planlar dahilinde yavaş yavaş sürdürdüğümüz uğraşlar, üst boyuta ulaştı ve bir diyetisyen eşliğinde sürmeye devam ediyor. Mayıs ayında annem için buldugumuz diyetisyen Yusuf bey sayesinde bende bir yerden devam ediyorum zayıflama maratonumu sürdürmeye...:)


Yaklaşık 4 sene kadar önce geçirdiğim ataktan sonra, hareketsiz kaldığım zamanlar bana kilo olarak geri dönmüştü. O zamanlardan beri kilo verebilmek için çabalarımızı sürdürmeye devam ettik. Tam birşeyleri 2 senede epey düzelttik derken, 2 sene önce tekrar atak geçirmem beni bir kez daha birkaç kilo olarak geriye döndürmüştü maalesef. Ama o zaman bile pes etmeden gücüm yettiği kadarıyla sürdürmeye devam ettirdim çabalarımı. Tüm geçen zamanlar dahilinde, çabalayan olmaktan vazgeçmedik ailecek, şükür.

Dönem dönem, değişik tavsiyeleri dinleyerek uygulamalarımız gerçekleşti. Denedik, deneyimledik ve yavaş yavaş da olsa güzel sonuçlar da almayı sürdürdük çok şükür. Şimdi ilk zamanlardaki kadar kilolu da değilim, ilk atak öncesi kadar zayıf da. Aslına bakarsanız, 2 durumun ortasında olduğumu söyleyebilmek bile çok güzel. :)

Esasında son zamanlarda iyiye giden hallerimi, hem fizik tedavimin artışına hem de bu tür şeylerin biraraya gelerek vücudumun daha sıkı çalışmasına sebebiyet verdiğini düşünüyorum. Şansımın yaver gittiği bir dönemdeyim sanırım.  :)

Başladığımız diyet programıma gelirsek;


Sağlık problemim sebebiyle tartılamadım şimdilik. Ancak bana göre bir beslenme programı ayarlanıyor haftalik olarak. Bu düzene göre hareket ediyoruz. Her hafta ilerleme kaydedebileceğimiz değişiklikler yapıyor diyetisyenimiz. Bu beslenme programına göre, annemin ve benim beslenme saatlerimız ayrı. Bir tek akşam yemeği saatlerimiz aynı şimdilik. Annemle aynı diyetisyene gidiyoruz evet... :)

Beslenme programlarımızdan bahsedecek olursam, elimizdeki programlar bizim değerlerimize göre ayarlaniyor. Ara öğünleri ile düzenlenmiş ve kisiye gore yasaklar var. Beslenme programlarımızın ortak noktası, ara öğünlerin ve bol su içmenin varlığı... Geçen hafta yoktu listemde ama, bu hafta kahvaltı sonrası Şekersiz Türk Kahvesi var mesela. :)



Bir de sağlıklı beslenmek istiyor ve zayıflamak istiyorsanız; makarna, pilav, tatlı ve çikolata yasak. Bana yasaklananlar bunlar, anneme de pilav ve makarna yasak mesela. Evet şimdilik zor, ama zaman geçtikçe alışacağıma inanıyorum bende. Tabi bu hafta ve önceki hafta, tatlı konusunda azıcık deldim bu kuralı. Hemen bırakmak kolay değil, malum. Ama çok değil sadece birkaç günde birazcık işte. :)

Üstteki resimde ara öğünlerimin örnekleri. Bazen bir meyve, bazen metabolik karışım, veya çorba. Ölçülü düzeyde de olsa bir zaman sonra doyurucu geliyor iyice...

2. Haftamın içindeyim bu hafta ben, annem ise yeniden başlayalı 3 hafta oluyor. İlk haftadan etkisini gösteriyor mu derseniz, gösteriyormuş demek ki derim. Çünkü metabolizmamın 2 haftadır daha iyi çalıştığını hissediyorum sanki. Belki de, yasaklara uydukça olması gereken beslenme düzenine kavuşmak iyi hissettiriyor. Aynı zamanda annemler hafiflediğimin hissedildigini söylüyorlar. Inanirim, çünkü onlar taşıyorlar beni kolay mı...


Diyeceğim o ki; zayıflama çabalarımız sürüyor ve daha iyi sonuçlar alabileceğimiz yola girdiğimizi hissediyorum. Evet, girdiğimiz yol başta zorlayıcı olacak ama inşallah sonu müthiş olacak. Umarım bu sene hepimiz için zayıflama ve sağlıklı beslenme yolunda kalıcı sonuçlar aldığımız bir yıl olur.

Bu konuda yazmaya devam edeceğim yine inşallah. Zayıflama konusunda bildiklerimi ve denediklerimi yazmaya devam ederim yeniden diye düşünüyorum. Sağlığımız için çabalayan olmaktan vazgeçmediğimiz günler dilerim. :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bloğuma hoşgeldiniz. Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim.

İnşallah beni yorumlarınızdan mahrum bırakmazsınız... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...