30 Temmuz 2015 Perşembe

Not Aldım Veya Not Ettim - #22 - Değerlerimiz, Sürprizler Ve Bol Şükürler...


Bu Not Aldım Veya Not Ettim yazımın ortak noktası, başlıkta da belirttiğim gibi; Değerlerimiz, Sürprizler Ve Bol Şükürler... Başka bir şey demeden yazıma geçiyorum ben... :)


Değerlerimiz, Komşuluğumuz ve Dostluğumuz...

Bugün sabah uyandım, fizik tedavim vardı öncelikle. Saat 10'da Tamara abla geldi, son programa göre her Perşembe ve Cuma olduğu gibi fizik tedavi aldım bugün de... Bu arada söylemeden geçmeyeyim, çok şükür iyiye gidiyor fizik tedavim de. Son atağımdan sonra, ağrılarımdan ötürü epey zorlandığımız fizik tedavi vakitlerimiz geride kaldı çok şükür... :)

Dün Annemin teyzesi buradaki evine İstanbul'dan geldi. Annem de bugün kahvaltısını ben fizik tedavimi görürken 2 kat aşağı inip teyzesigil ile yaptı. Fizik tedavimiz bitince, annemi çağırdık ve Tamara ablam gitti. Sonrasında kahvaltımı yalnız yemiş de olsam bugün, Damlamı aradım ve "kahve içelim mi beraber?" diye bir öneri sundum. Bunu bir süredir yapamıyorduk doğrusu; tatili, iş araması, girmesi ve çıkması derken görüşemiyorduk doğru dürüst bir süredir. Ve nihayet yine beraberdik dün akşam ve bugün... 

Nurcan Teyzem'de geldi bugün Damlam ile, komşuluk kültürümüzü sürdürdük yine. Kışın daha sık görüşebiliyoruz sanırım, konu yaz olunca vakit de nasıl geçiyor anlamıyoruz malum... Eskilerden kim kaldı Komşuluk edebilen derseniz eğer, işte o kişiler biziz çok şükür. :) Damlam ile beraber büyüdük bu sitede. Biz taşındıktan sonra onlar taşındı ve o zamandan beri beraberiz yani. Yaklaşık 10 sene geçti. Seneler değil önemli olan aslında, önemli olan bir şeyler paylaşabilmek. Damla, gerçekten paylaştığımız şeylere önem ve değer veren arkadaşlarımdan biri. Küçüklükten bu yana gelip de, komşuluğumuzu da sürdürebilmemiz ve bir de büyüyüp şu yaşa gelip annelerimizle beraber kahve içebilecek hala gelmiş olduğumuzu konuştuk bugün. Daha dünün ve 2 gün öncesinin sürprizlerini atlatamamışken.. 

Doğum günümde sürpriz bir kutlama ile 24. yaşıma ayak basıyor olmama beni sevdiklerini ve değer verdiklerini uzaklardan kalbimize değerek yetişen Yengem, dayım ve Mero'mun bana yaptıkları sürprizimi yazdığım yazımı okumuş muydunuz? Okumadı iseniz, yazıma buradan ulaşabilirsiniz... Üstümden etkisini atamayacağım ve unutmak istemediğim sürprizlerimden biri oldu, nasıl etsem de daha çok teşekkür etsem derdindeyim kaç gündür... :)

Neden Çok Uzun Cümleler Kuruyorum?


Dün akşamın sürprizinden sonra da, hatırlanmanın ve değerlerimizin kıymetini bir kez daha öğrendim sayelerinde. Biliyorum değerli arkadaşlarımın ve sevdiklerimin varlığını, diyorum ki "iyi ki varlar..."

Dün Damlam da, üstteki resimlerde gördüğünüz gibi elinde içinde mum dikili kasesiyle kapıdan "İyi ki Doğdun Didem" diyerek girerken; Türkçe'de teşekkürün ve iyi ki demenin ötesinde teşekkür cümleleri var mı düşündüm ister istemez yine, bilemedim... Sevgi ve mutluluk dolu içimdeki duyguları, doğum günümden beri nasıl anlatsam bilemiyorum birkaç gündür. Sanırım tek ilacım yazmak deyip, sevincimi de hüznümü de yazmam bu sebeplerden işte. Bazen soruyorlar, En küçük şeyde bile bir sürü cümle ile anlatma çaban neden? Cevabım bu işte, ben yazma ile sindiriyorum duygularımı küçüklüğümden beri; "mutluluklarım, hüzünlerim, öfkelerim"... 


Ve Bir Sürpriz Daha... Pelin'imden...


Dün Damla'mın sürprizi, bugün gündüz de Damlamla beraber Nurcan teyzemin de gelişi ile kahve keyfi anlarımız derken, günüm epey şenlikli geçiyordu. Ve böyle de devam ederken 1 saat öncesinde bir paket daha geçti elime; D&R'dan... Kapı çaldığında annem evde yoktu, hemen annemi arayıp "ısrarla aşağıdan kapının çaldığını ve halamlardan aşağı kapıyı açıp gelenin kim olduğuna bakmasını rica ettim." Malum henüz eskisi gibi kapı açabilme durumlarım yok... :D

Annem geldi ve telefonu çaldı evde. Paketimiz olduğu ve evde olmadığımız için sitede kapıcı amcaya bırakıldığı söylenmiş. Sonra annem evde olduğunu söyleyince, yukarı getirdiler geri. Yukarıya çıkarken paket, "Siz bir şey mi istediniz internetten" dedi bir de annem, ama ben hala durumu anlayamamıştım "Hayır" dedim üstüne bir de. Bu işin sürpriz bir şey olduğunu ancak paketi elime alınca kavradım. Elimde aldığım pakette D&R yazısını görünce, tahminlerim doğrultusunda Pelin'im olduğunu anladım. Pelinimin işbirlikçisi de canım annem tabii ki. :D Ya iyi ki varsınız ne diyebilirim başka...


Bol Şükürler Ve Dilekler


Sürprizlere doydum bu sene ve bu yazımda da yazdığım gibi, yeni yaşımın ilk günlerinde de böyle.... O kadar mutluyum ki; en çok sürprizlerle gelenlere değil de, bu sürprizleri düşünüp uyguladıklarına ve beni mutlu görmeyi hep ama hep istediklerini söyleyen dostlarımın olduğuna mutluyum... Önce dayım-yengem-Merom, Sonra dün Damlam, bugün Pelinim... Daha ne isteyim ki; tüm güzel insanların, gönlü kadar güzel bir hayat sürmesini istiyorum. Benim yüzümün güldüğü kadar onların da yüzü gülsün... Mutlulukları mutluluğum, hüzünleri hüznüm olan insanlar; siz hep varolun ben hep sizler yani çevrem mutlu oldukça mutluyum... 

Her şey karşılık meselesi değil, biliyorum. Ama bende sizleri mutlu etmeyi ve mutlu görmeyi seviyorum. Umarım bu yazıyı okurken de yüzlerinizden tebessüm eksik olmaz. İyi ki varsınız, hep ama hep varolun inşallah... :) 


Ve Bu Yazımın Son Notu; 

Doğum günüm geçti ama etkisi bugüne dek geçmedi, bu durumdan sıkılan olur mu diye çok düşündüm başta yazarken. Yani ister istemez düşünüyormuş insan. Oysa en başından beri bu bloğu kendim için yazdığım kadar, yazdıkça ve okundukça mutlu olduğum için de yazıyorum ben. Bu sebeple bloğu açarken, birileri her ne kötü yorum yaparsa yapsın takmayacağım biliyorum demiştim..

Oysa'dan itibaren kurduğum cümleyi düşününce, işte dedim gerek yok düşünme. O sebeple, okurken ne kadar övdü, ne kadar da çok teşekkür etti diyeniniz varsa; bu benim tercihimdi ve her zaman olduğu gibi yine yazmak istedim. Hayatımdaki mutluluk veya hüzün dolu anılar, ben yaşamaya ve yazmaya devam ettikçe bu bloğumda veya yazdıklarım arasında olacaklar. Bununla ilgili hiç bildirimde bulunmamıştım, yazayım istedim. 

Yıllar Geçerken, mutluluğumuz ve öğrenmemiz daim olsun... Ben öğrendiğimi, deneyimlediğimi ve aklıma ne gelirde hissettiklerimi yazmayı düşünürsem; yazmaya öylece devam edeceğim. Ben yazmayı seviyorum, sizler de beni okumayı seviyorsanız, lütfen yorumlarınızdan yoksun bırakmayın beni. Sevgiler.. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bloğuma hoşgeldiniz. Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim.

İnşallah beni yorumlarınızdan mahrum bırakmazsınız... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...