6 Ağustos 2015 Perşembe

Kendimi Tebrik Ediyorum...

Yaklaşık 5 gündür buraya uğrayamamamın sebepleri olarak, telefonum ve bilgisayarımı göstermekten gurur duyacağım aklıma gelmezdi. Yaklaşık 3 senedir beni epey zorlayan telefonumu nihayet halledebildim ama bu sayede. Galaxy Ace sistem çökmesi ve hafıza problemi ile karşılaştıysanız eğer, beni anlayabilirsiniz. Bazen Android telefon sahibi olmak, bu açıdan çok zor... :)


Gecen Cuma günü, üstte gördüğünüz dosyalarla Rom attım telefonuma. Yani yine durduğu yerde çökmüş olduğunu gördüğüm telefonumu, bu sefer gönlüm bir 30 tl daha vererek tamir ettirmeye razı olmadığı için giriştim araştırmaya. Ve evde de yapılabildiğini gördüm. Ben bilmediğimden ötürü epey uğraştım. Ama cidden benim yaptığım işlem için 30 tl alınıyorsa; harbiden yazık bize ya, soyuluyoruz resmen.

Tamam, diyorum ki kirası var elektriği var. Ama makul bir fiyat olsa idi eğer; garanti kapsamında iken 2 kere garantiye, garanti kapsamından çıktıktan sonra ise 3 kez sistem çökmesi ile telefoncuya giden telefonumu, kendim rom atma işlemini yapmaya girişemezdim. :) Açıklamalı sitelere özellikle teşekkür ederim. Ben Galaxy Ace 5830i kullanıcısıyım, uğraştım ama en iyi anlatım yapabilen sitenin sayesinde başarabildim. Linkini benim gibi Galaxy Ace mağdurları vardır diye, bu yazının sonuna koyacağım.


Ve bir de; bir Galaxy Ace kullanıcısı iseniz, Hafıza sorunu yok bildirimi ile mutlaka karşılaşıp durmuşsunuzdur. Bunun da çözümü Root atmakmış, Google Play'den bir programı kullanabilmek için.. Yalnız çok önemli bir konu, Root işlemi telefonu garanti kapsamından çıkartıyor. Root işlemi yapabilmek için telefonunuzun garanti kapsamında olmaması lazım, yani garanti süresi bitmiş olması lazım. Onun da linki aşağıda olacak. Google Play'deki programın adı nedir derseniz, Sd Karta Taşıma dediğiniz zaman çıkıyor karşınıza, Parantez içinde de Root gerekir gibi bir ibare çıkıyor. 


Bugün de bu dosyalarla Root atıp hafıza programımı hallettim yani. Bilgisayar konusunda, teknoloji ile sürekli başım sıkıntıya girdiğinden iyi bir kullanıcı olarak bilgilerim var epeydir. Sorunlar başıma geldikçe de; sorunlarla nasıl başa çıkılır, önce okuyarak sonra da fazla risk almadan deneyerek toparlıyorum çok şükür. Ama bir telefonla bu kadar uğraşmamıştım bu zamandır. 2,5 yıldır, öyle çok kahrını çektim ki şu Galaxy Ace'ın; özellikle de ilk yılımı doldurmaya yakın zamandan beri. Dedim ki, benim gibi birçok Galaxy Ace kullanıcısı vardır şimdi. Benim telefonum Galaxy Ace 1, sizde aynı dertten muzdarip iseniz ve yeni bir telefona güvenmeyi de tercih etmiyorsanız bu zamanlarda; Galaxy Ace'lının halinden ben anlarım işte... :D

Telefonumu sistem çökmesinden kurtarmış da olsam, bir de telefonumun çözemediğim hafıza problemini de çözememiştim bugüne kadar işte. O arada bir de üstüne 2-3 gündür bilgisayarımla uğraşıyorum, eklemeden geçmeyeyim derim. Google Chrome sistemimi feci kastı, sistem hatası olsa gerek. Ama epey uğraştırdı. En nihayetinde birçok virüs taraması veya güncelleştirmelerle kurtarma çabalarım değil; Google Chrome'u kaldırmam tüm sorunumu çözdü bugün. Yandex kullanıyorum, şimdilik memnunum bakalım Yandex'ten de. Şükür, telefonumun da bilgisayarımın da sorununu çözmüş halde yazıyorum bugün. Yazamıyorum diye ister istemez, bir içim kararık hallerdeydim. Bakmayın dayandığıma, buraya yazmak da, en az günlüğüme yazdığım kadar iyi geliyor. Hayallerime yakın hissediyorum kendimi çünkü, buraya yazdıkça... :)

Ve benim gibi birileri var mıdır, teknolojiye bu kadar meraklı iken şansı hep tutmaz olsun; kendimi tekrar tanıtmam gerekirse, ben teknolojiden yana şanssız bir kızım maalesef işte. Dilerim size de yardımcı olabilirim dedim... Bunları da yaptım ya, bakalım daha neler gelecek başıma. İşte bunlardan da zevk alabildikçe güzel be dünya, Kendimi Tebrik Ediyorum bu sebeple. Sevgilerimle, yine görüşmek üzere... :)


Not; Rom ve Root Atma linklerini de paylaşıyorum. Ama tekrar not etmek isterim ki; telefonunuzun garanti süresi doldu ise gerçekleştirin lütfen bu işlemleri. Başaramayacağınızı kestirirseniz de, lütfen bir telefoncuya danışın. Ben tamamen gözden çıkarmıştım en sonunda telefonumu, bir cesaret giriştim bu işlemlere. Tekrar Sevgilerimle...

Rom Atma işlemimi buradan ve buradan yardım alarak gerçekleştirdim...

Root Atma işlemimi ise buradan destek alarak gerçekleştirdim... Tekrar not etmek isterim ki; telefonunuz Garanti işleminden çıktı isen gerçekleştirin lütfen bu işlemleri. Sevgiler... :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bloğuma hoşgeldiniz. Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim.

İnşallah beni yorumlarınızdan mahrum bırakmazsınız... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...