23 Ağustos 2015 Pazar

Pazar Yazısı #19 - Ailecek Başlayan, Tadilatla Devam Eden Pazar



Ben bu yazıyı yazarken, şu an evde tadilatımız başladı bile. Sabah dün akşama doğru gelen halamın oğlu Metin abim ve eşi Ece ablamı yolcu ettik Pazar kahvaltımız ve çay keyfimiz sonrasında. Birkaç saat sonrasında da dayım-yengem-Merom ve İncim'i de yolcu ettik. Şu dakikalarda da evde bir tadilat havasına girmiş vaziyetteyiz. Epey hareketli bir Pazar'ın yazısı yani bu. :)

Yolcularımızın gitmesi ile hüzünle başladı Pazar'ımız; ne yalan söyleyeyim, benim için ciddi anlamda hüzünlü. Her güzel şey bitiyor işte, yolları açık olsun...  Onlar yollardalar, bizim de ev tadilat sebebiyle bir yarım saate kadar tekrar hareketlendi bile. Son resimde gördüğünüz şöminemiz yıkılıyor bugün, sonrasında da tadilatlar biraz sıra sıra dizilecek işte. 

Balkonda kombimizin yeri değiştirilmeye başlanıyor bu sıra, kullanmadığımız şöminemiz de bir gün öncesinden yer kaplamaktan çıkıyor. Dolayısıyla balkonda başlayan tadilatla, 1 haftalık veya birkaç haftalık süreç de başlamış oldu. Hayırlısıyla ve sağlıcakla da biter inşallah...

Şöminemizi kullanmayalı baya sene oldu, en son kanun ile şömine kullanımı da yasaklanmıştı binalarda zaten. O zamandan beri de bacalarımız tıkalıydı, site olarak. Doğalgazımız bu şömine meselesinden önce döşendiğinden ötürü kırmaya vakit olmadı. Ama kombimiz ters bir yerde bizim, herkesin şömine yanındaki duvarından çıkarken, bizimki balkon camından çıkıyor maalesef. Doğalgazı ilk döşetenlerdeniz ve o sıra projeler bizimki gibi çiziliyordu. E bu durum neye sebep oluyor derseniz, tüm gaz kokusu evin içine doluyor borudan çıkıp direk camdan giriyor. Bu da epey tehlikeli oluyor, hepimiz için... İnşallah bu sorun çözülecek bu başlayan tadilatla, sıra sıra...

Yani bugün ne zamandır planı yapıldığı üzere; biz de duvardan tarafa doğalgaz borularını döndürme işlemlerine başladık bu yaz bitmeden, şöminenin yanındaki duvardan çıkacak kombi borumuz artık... Bugün tadilat konumuz şöminenin yıkılması. Biz bu eve taşındık taşınalı var bu şömine; kırılması epey iyi olacaksa da, gözüme kırılmış hali epey garip gelecek biliyorum. :)

Bizim evde çekiç sesleri ile yazdım bu yazıyı. Yolcularımız yollarında, biz tadilat derdinde...  Allahım; yolcularımıza ve tüm yoldakilere iyi yolculuklar nasip etsin, bizimkilere ve işleri olan nice kişilere de kolaylık versin inşallah... Hepimize hayırlı Pazarlar olsun, güzel haberler aldığımız mutlu bir Pazar. Sağlıcakla... :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bloğuma hoşgeldiniz. Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim.

İnşallah beni yorumlarınızdan mahrum bırakmazsınız... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...