27 Temmuz 2017 Perşembe

25 Yaşım İçin



Hayatımın nedense en çok beklediğim o yaşını doldurmanın bilinci ile, doğum günü yıldönümümden yazıyorum; sene 2017, 25 oldum ben... :)



18'ime kadar hep büyütürdüm yaşımı, 18'imden 25'ime kadar da hep bir küçük yaşımı söyledim durdum. Şimdi söylüyorum bugün tam yaşımı, 25. senemde; çok yazdım, çok okudum, çok emek verip sağlığım için çalıştım ve bunları sürdürmeye devam ediyorum. Yer yer kendime hala kızıyorum "yazma kısmında hayallerime tam kavuşamadığım için daha çok emek vermeliydim" diye, ama güzel başarılar da elde ettim. Dolu dolu 25 oldum da, 26'ımdan gün aldım bugün... :) 


Nil Karaibrahimgil'in, İyi ki doğdum şarkısını hep söylemek istemiştim 25 yaşımda ve kendi kendime söyleyip duruyorum yine sabahtan beri; iyi ki doğdum, gördün mü 25 oldum! :)

**

22 yaşıma girdiğim senemdi, "25 yaşıma dek sağlığımda büyük gelişmeler katedeceğim ve belki de yürüyeceğim bile." demiştim. Bir de, "Yazmak istediğim kitaplarım ve yazılarım dağlar kadar olacak. Belki kitabım bile çıkacak." demiştim. Belkilerimle kendime bir güvensizlik mi duydum bilmiyorum, henüz ne yürüyebildim ne de bir kitap yazıp bitirebildim. Ama o belkilere kadar olabileceklerin en iyi kısmını gerçekleştirdim, kendimce verdiğim sözleri tutabilmek için planlarımı hayata geçirmeye hep devam ettim.

Sağlığımda büyük gelişmeler aldım; Bağdaş kurdum yeniden, Uzay Terapide zıpladım, ayakta durma sürelerimi olabildiğince uzatmaya gayret ettim, yediğime içtiğime dikkat ettim ve son 6 ayda egzersizlerimi hayatıma tamamen rutin ettim. Yazmak konusunda da; bunları 25'imi doldurmak üzere olduğum son aylarda bloğumda ve instagram hesabımda da paylaşmaya devam ettim. Wattpad'de de ufak da olsa bir hikaye yazmaya başlayıp 9 bölüm yayınladım. Birkaç hikayem vardı onları yazmayı sürdürdüm, mini mini dağlar oldu belki ama henüz içime tam sindiğini söyleyemem. Ama yine de şükürler olsun ki; sağlığım konusunda da, yazma konusunda da güzel gelişmeler kazandım ve kazanmak için çabalamayı sürdürüyorum...

Kendim ve sevdiklerim için de, sevdiklerimle daha çok anda kalabileceğimi söylerdim hep; buna dair de hep daha temkinli olup sevdiklerimle anlarımızın daha çok tadını çıkarttım. 25 senemi dolu dolu geçirdiğime inancımla, bu doğum günümde daha da mutluyum. Geldiğim yeri, buraya gelene dek çabalarımla beraber çok seviyorum... :)

Kendimi sevmeyi daha iyi öğrendim, içimde geçmişte "belki de bile bile yaptığım" hatalarımı da affetmeyi öğrendim; tıpkı beni çok kırmış ve aklımdan çıkaramamış olduğum kişileri de affettiğim gibi. 


Affetmenin unutmak olmadığını, ders çıkarıp hayatına devam etmek demek olduğunu ve de önemli olanın hep kendimi ve hayatımdakileri sevmeyi unutmamak olduğunu iyice öğrendim. 25'e dek büyük sınavlar verdiğimi düşündüm, ama bunların beni yıldırmasına izin vermemeye hep gayret ettim...

25 yaşıma geleyim, daha da farkında olacağım diyordum kendim adına hayatım ve hayallerim için; kendime bu planı biçmiştim en azından. Hayatıma rutin edinmem gereken şeyleri senelere yayarak 25 yaşımda düzene oturtmayı planlamam sebepli idi, 25.yaşımı beklemem. 25 çeyrek asır derler ya hani; benimki de o hesaptı işte... Derslerin yoğunluğu esas olarak bitmiş olacak, okulum bitmiş olacak ama eğitimim sürecek diyordum. Daha da eğlenceli sürdürecek ve daha hayatıma her birine odaklanabileceğim kadar kontrolü sağlayacağım diyordum. Okulun bitmesine çok az kaldı ve eğitime hayatımda hep yer vermeyi hala düşündüğüme mutluyum.


Bu sene de doğum günümde Antalya'dayız yine, 2 senedir üst üste denk geldiği üzere... Sabah denize gittik yine, bugün bu yaz denize gidişimizin 4.günüydü. 2,5 saat denizde kaldık; hareketlerimi yaptım, yüzdüm ve eğlendim yine. Sıkça "Bugün benim doğum günüm!" dedim annemlere, ara sıra hala da demeye devam ediyorum. -"İçimden geleni yapmaya devam etmem de, bu yaşıma kadar öğrendiğim en güzel şeylerden biri."- Eve geldik, duşumuzu aldık ve kahvaltı etmeden önce bu yazımdaki resimleri çektim; kendi özçekimimi ve yeğenimle beraber özçekimimizi.

Doğum günlerimi hep sevdim-seviyorum, her seferinde yeni bir yaş alırken kendimi biraz daha sevdiğimden ve kendime dair biraz daha inanç ve umut dolduğumdan ötürü belki de... Planlamalarımın sonucunu, gerçekleştirebildiklerimi görebilmeyi ve bu görebildiklerimden haz alabilmeyi sürdürebildiğim sürece ben daha çok benim. Ve her yaşımda bu sürer dilerim...


**

Yeni yaşımın, artık yaşlar alırken esas olarak güzelleştiğimin ve de yeni yaşlarıma doğru ilerlerken; yanımdakilerle, gerçekleştirdiklerimle ve kendimle kendim olabilmeyi sürdürerek kendimi geliştirmeye devam ettikçe bu kavramların esas anlamlarını kavrayabildiğimi keşfettim. Farkındayım; her yaşın güzelliğinin ve büyümenin bir kötülük hali değil, daha iyiye gidebilmesi için hayatını kendini gerçekleştirmen üzerine hayatını düzene sokmaktan ibaret olduğunun ve olması gerektiğinin... Planlı yaşamanın; planlara hepten boğulup hayatı sıkıcı hale sokmadan, ama hayatı oluruna da bırakmadan yaşamak için gerekli olduğunun ve esas istediklerimin...

Ben bugün; kendimin ve istediklerimin daha farkında olarak, sağlığım, sevdiklerim, yazma ve öğrenme tutkum üzerine hayatımı sürdürmeye uğraşarak yeni yaş aldım hayattan... Ailem, dostlarım ve sevdiklerim benimle olsun bundan sonraki hayatımda da. Hayat tek bir plana tutunarak elbet geçmez. Şimdi 30'a doğru; bu düzeni devam ettirip, sağlığıma ve hayallerime kavuşmayı, hayatıma alacağım aşkı bulabilmeyi istiyorum. 30uma kadar olsun istiyorum, belkisiz olsun. Sağlığıma kavuşayım, sevdiklerimle hayallerime kavuşayım ve aşkı bulayım... 30uma kadar... :)

Ama ondan önce, tekrar 25 oldum ben; Güzel, ideallerinin farkında ve kendini gerçekleştirmek için daha canla başla uğraşarak kendine güvenen bir kadınım. Kendimi seviyorum, yaşımı seviyorum. Dolu dolu 25'im, 26'ımdan günleri ala ala bu sene de hayallerim adına çabalamaya devam edeceğim. Başarırsam ne ala, başaramazsam da yeniden başlayacağım. Hayatım böyle sürüyor, artık daha çok kabulümdür. Sırf doğum günüm diye, sırf yeni bir yaşa girmişken yeniden başlama fikirlerinin güzelliği ile mutluyum; İyi ki doğdum ben. :) Kendime bu yaşımda ilk hediyem bu yazı ile daha çok sevdiğimi söylemek olsun istedim. Şükürler olsun bugünüme de. Sevgilerimle... :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bloğuma hoşgeldiniz. Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim.

İnşallah beni yorumlarınızdan mahrum bırakmazsınız... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...