28 Aralık 2017 Perşembe

2017 Yılında Okuduğum Kitaplar - Aralık 2017


Aralık ayına da geldik ve yeni yıla doğru son 3 gün kaldı bugün… Üzülerek söylüyorum ki, 2017’nin başında 25 kitap okuma hedefime ulaşamadım. Ama yoğun ders dönemi diyebileceğim dönemlerimde bile kitap okuyacağıma dair söz vermiştim kendime ve en azından bu sözümü tutabildim. İlla ki o sayıya ulaşamadım diye kendimi yiyip bitirmiyorum. Ve 2018 için de yine bir yenileme yapmadan, 25 kitap hedefime ulaşamadığım için; 2018’de de 25 kitap okuma hedefi koyuyorum kendime. Dilerim önümüzdeki sene, yani 2018’de, bu hedef gerçekleşir. Her şey kısmet… :)

Ben 2017’de 25 kitap değil, 17 kitap okudum. Ama gelin sorun nasıl okudum… Yarım bıraktıklarım oldu çok, geri dönüp okumaya da çok uğraştım. Belki de bu sebeple bitirebileceğim birkaç kitabın daha hakkını yemiş oldum. 

Ama o arada, bitiremeyeceğime inandığım kitaplığımdaki birkaç kitabı daha incelemeye aldım ve son 3kitap kitaplığımdan tekrar çıkarıp okumaya uğraştığım ama nihayetinde yeniden yarım bıraktığım kitaplardan oldu. Öncelikle Yarım Bıraktığım Kitaplarım o zaman…


2017’de Yarım Bıraktığım Kitaplar;

1.) Ateş – Ertürk Akşun (Destek Yayınları)
2.) Mrs. Dalloway – Virginia Wolf (İletişim Yayıncılık)
3.) Oscar Wilde- Bütün Eserleri (Mitra Yayınları)
4.) Boş Koltuk – J.K. Rowling (Doğan Kitap)
5.) Kontratak –Şener Çelik Berkman (April Yayıncılık)
6.) Meraklılar – Richard Bach (April Yayıncılık)
7.) Dido – Bir İzmir Romanı – Efe Moral

2017 adına bu saydığım yarım bıraktığım kitaplarım, Kasım ayında kitaplığımdan çıkarıp bağışladığım kitaplarım arasına koydum bu arada. 2018’in ilk kararı da şu olsun o zaman; okuyamadığım kitaplar için uzun süre kendimi yormayacak ve başka kitapların hakkını yemeyeceğim… :)

2017 yılında okuduğum kitap sayısı dediğim gibi 17 idi, ama gördüğünüz üzere yarım bıraktığım kitaplar yerine başka 8 kitap okuyabilmiş olsa idim tam olarak 25 kitap hedefimi tutturuyordum. Neyse, dediğim gibi 25 kitabı bile aşabilecek okuma kapasitesine dilerim 2018’de ulaşırım. Malum 2018’de inşallah kalan son 6 dersimi verip, Aöf İkinci Üniversite Sosyoloji Lisans bölümümden mezuniyetimi alacağım inşallah… :)

2017 Yılında Okuduğum Kitaplar ise aşağıdaki gibi, ama eklemeliyim ki okuduğum kitaplardan da bir daha okumak istemeyeceğim kitapları kitaplığımdan çıkardım ve büyük bir temizlik yapmış oldum kütüphanemde. Sebebi Minimalist yaşama ucundan köşesinden dokunabilmekti, zira büyük bir kitaplık koyabilecek evimizde bir köşe yok. Ama benim daha çok okumak istediğim kitap var, ama yeni kitaplarıma da küçük kitaplığımda yer yok… Bu konudan yeterince; şu yazımda bahsetmiştim… :)



2017 Yılında Okuduğum 17 Kitap;

1.) Gizemli Öyküler – Edgar Allan Poe (Mitra Yayınları)
2.) Ay Işığında Pati İzleri – Denis O’Connor (Mitra Yayınları)
3.) Kötü Çocuk – Büşra Küçük (Ephesus Yayınları)
4.) Bir Psikiyatristin Gizli Defteri – Gary Small & Gigi Vorgan (Ntv Yayınları)
5.) Kötü Çocuk 2 – Büşra Küçük (Ephesus Yayınları)
6.) Atlıkarınca – Jelena Bacic Alimpic (Arunas Yayıncılık)
7.) Sonun Geldi Sevgilim – Tuna Kiremitçi (April Yayınları)
8.) Yeni Moda Turuncu – Piper Kerman (April Yayınları)
9.) İyimser – Laurence Shorter (April Yayınları)
10.) Öksüzler Treni – Christina Baker Kline (Arkadya Yayınları)
11.) Özgür Olma Cesareti – Guy Fınley (Mitra Yayınları)
12.) Arkadaş – Panait İstrati (Mitra Yayınları)
13.) Nana- Emile Zola (İskele Yayınları)
14.) Kore’deki Çatı Katından Sesleniyorum – Didem Duygu Demir (Ephesus Yayınları)
15.) Fi – Akilah Azra Kohen (Destek Yayınları)
16.) Güz Fırtınası- Rita Hunter (Yabancı Yayınları)
17.) Alie Hayatı – Akhil Sharma (April Yayınları)



Son olarak 2017’de okuduğum bu kitaplardan şu kitaplar;

Atlıkarınca- Jelena Bacic Alimpic (Arunas Yayıncılık
Yeni Moda Turuncu- Piper Kerman (April Yayınları)
Öksüzler Treni – Christina Baker Kline (Arkadya Yayınları)
Güz Fırtınası – Rita Hunter (Yabancı Yayınları)

Benim en severek okuduğum kitaplardan oldular… 


2018 için; daha çok kitap okumak, daha çok yazar tanımak ve daha düzenli okumayı istiyorum kendim ve hepimiz adına. Öyle bir yıl olsun ki, okumak için keyifli zamanlar yaratabilelim kendimize. Ben 2017’de çok Türk yazar okuyamamışım, yeni fark etmiş değilim ama elime geçirdiğim kitaplar bunlar oldu… :)

Listemde okumak ve okuma listelerime katmak istediğim onlarca Türk yazar olmasına rağmen; 2017 listemde sadece 4 Türk yazar var. Ayırdığımdan değil, kitap okuduktan sonra hepsini okumak gerektiğini düşünüyorum. Ama okumak istediğim onlarca yazarımız var ki daha; yabancısı yerlisi, hepsine eşit zaman dilimi ayırmalıyım bence. Çünkü zaman kısa, 52 haftalık yeni bir zaman dilimi daha bizlere sürpriz şeklinde hediye edilecek olsa da… ( 2018 bol kitap okumalı bir sene olsun dilerim, hepimize… :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bloğuma hoşgeldiniz. Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim.

İnşallah beni yorumlarınızdan mahrum bırakmazsınız... :)